طرز تهیه کره گردو در خانه چگونه است؟ گردو، به عنوان یک دانه خوشمزه، پای ثابت همه آجیل فروشی هاست. این ماده خوراکی ارزشمند، سرشار از اسیدهای چرب می باشد. گردو در تمام دنیا در سی نوع مختلف کاشت، داشت و برداشت می شود. مهمترین انواع گردو عبارتند:
گردوی انگلیسی،ایرانی، گردوی سفید یا باترنات و گردوی سیاه. کشورهایی مانند ، ایران، آمریکا، رومانی، فرانسه ، ترکیه و چین از جمله مهمترین تولیدکنندگان این دانه خوشمزه آجیلی می باشند. از زمانی که نهال گردو کاشته میشود تا زمانی که درخت بار می دهد تنها چهار سال طول می کشد. از همین رو، در ایران باغداران و کشاورزان ایرانی به کشت این نوع درخت علاقه زیادی داشته و دارند. گردو، در ایران تنها یک نوع آجیل نیست بلکه بالاتر از آن یک نوع ماده غذایی و پای ثابت برخی از غذاهای ایرانی می باشد. نان و پنیر و گردو یکی از مهمترین صبحانه های ایرانی هاست و در خورشت هایی مانند فسنجان ، حلیم بادمجان، در شیرینی پزی ها و … کاربری زیادی دارد. امروزه با یک نوع محصول گردویی مواجه ایم که هر چند تازه وارد دنیای خوراکی ها شده است اما خیلی زود طرفدار پیدا کرده است. کره گردو، به عنوان یک محصول فرآوری شده مزه خوشمزه و متفاوتی را هدیه می دهد. در ادامه به خواص بی نظیر کره گردو می پردازیم.
کره گردو به عنوان یک کره گیاهی یاد می شود و سرشار از اسیدهای چرب و امگا 3 می باشد. این کره گیاهی دارای ویژگی های زیر است:
کره گردو با این که بسیار مغذی و دارای فیبر بالایی است اما توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نشود. زیرا مستعد بروز حساسیت هایی است که می تواند روده و دستگاه هاضمه را تحت تاثیر قرار بدهد. اسهال یکی از این موارد منفی است که بر اثر زیاده روی در خوردن کره گردو گزارش شده است. مصرف کره گردو باید به صورت متعادل باشد و در صورت پرخوری فرد دچار چاقی و افزایش چربی خون خواهد گشت .
کره گردو با کمک روش های سنتی و حتی دستگاه های مدرن نیز استحصال می شود. امروزه برخی از کارخانه ها این ماده را به لیست تولیدات خود افزوده اند . کیفیت و خواص بی نظیر کره گردو به گونه ای است که همه تولیدکنندگان را وا داشته است که به این محصول فرآوری شده نگاه جدی داشته باشند. این محصول فرآوری شده توسط دستگاه های کره گیر، آسیاب های مدرن و … بدست می آید. سپس با افزودنی های مجاز آن را از نظر طعم بهبود می دهند.
برای تولید کره گردو توصیه می شود که حتما گردوی خام را داخل فر گذاشته و آن را برشته کنید. بدین صورت که مغزها را روی ورقه روغنی ریخته و توی فر بگذارید. دمای فر باید روی 175 درجه سانتی گراد تنظیم شده باشد. مراقب باشید که گردو ها نسوزد. هفت دقیقه زمان بدهید و سپس گردو ها را خارج کنید. گردوهای داغ را به دستگاه آسیاب منتقل کرده و آنها را پودر کنید. پس از ده دقیقه خمیری بدست می آید که آماده است تا با دیگر طعم دهنده ها ترکیب شود. اگر دوست دارید،کره گردوی شما روغنی تر باشد، به آن یک قاشق روغن گردو درجه یک یا کنجد یا روغن زیتون بدون بو اضافه کنید.
کره گردو را با هر طعمی که دوست دارید، می توانید مخلوط کنید. طعم دهنده های گیاهی که ما پیشنهاد می دهیم عبارتند از
دارچین، پودر هل، وانیل، کمی نمک، پودر نارگیل و کاکائو، جوز هندی، شکلات آب شده ، دانه چیا، تخم کتان و .. کره گردو را اگر در ظرف دربسته بگذارید، در یخچال به مدت سه ماه ظرفیت نگهداری دارد.